Skip to main content

BaliSeries (1): Makan di Bali Itu Murah

Gw tinggal di Bali udah hampir 2 tahun, jadi pengen bikin tulisan #BaliSeries. Bukan tentang Bali yang umum diketahui orang, tapi hidup di Bali sebagai orang biasa dengan biaya hidup yang masuk akal. Orang-orang taunya Bali mahal. Padahal nggak juga hey! Tiap kali ada yang tau gw tinggal di Bali, orang pasti bilang "Eh, hidup di Bali kan mahal banget!" Hmm... nggak juga sih. Jadi gw akan tulis harga-harga di Denpasar ya karena gw tinggal di Denpasar. Denpasar yang ibukota dan bukan tempat tujuan utama turis buat plesir.  Gw sering keliling Bali tapi karena gw nggak tinggal di sana jadi gw nggak bisa bilang mahal murahnya. Tapi kalau untuk ukuran turis, harga di daerah utara dan timur bisa gw bilang lebih murah daripada Denpasar, Ubud, atau daerah pantai barat. Oke, tulisan pertama ini gw akan bahas hal yang gw demen. MAKANAN.  Gw secara personal lebih suka makanan Jawa daripada makanan Bali. Makanan Bali cenderung penuh rempah, rasanya kuat. Yaa setelah hampir dua tahun sih g

Body Shaming?

 

Born as Indonesian makes you having a naturally tanned skin, right? Maybe a long time ago you weren't happy about being born with a tanned skin, or maybe you still don't?

A long time ago, I don't like my skin colour. A lot of my friends having their bright white skin colour, supported by whitening advertisements, this made me feel ugly. Even though some people said that beautiful isn't caused by your skin colour but your characters and attitude (and some more cliche things that can't be seen).

Really? But apparently, whitening cream doesn't work for me, at all. It never works. Just never works. So I start to feel that why don't I embrace my natural skin colour? I don't really hate it but people kept saying that 'Hmmm you are a girl, your skin should be bright and white so that boys will consider you as a beautiful girl'. When I think about that, make me laugh now. How crazy that thought was.

Slowly but sure, am happy with my skin colour. It makes me feel happy and exotic in a way. This skin colour sometimes causes me a problem by not being able to wear too bright dress colour, but that's not the matter anymore. I just love it more and more. As long as I have healthy skin then it's fine whatever the colour is.

 
good hair day plus prefect light = why not? 😉

It looks healthier and not pale. But, is everybody thinks like that? NOPE!

Few times ago, Nana Mirdad who are married to Andrew White (Mixed race guy who has white skin colour) shared a screenshot of how lucky she is having a white man because she is only a girl with brown skin. MAN!!!! This is ridiculous how 2018 there are people thinks like that.

And that happens to me. I am married to a white guy and some people told me how lucky I am to get married to a white skin guy just because I am a girl with brown skin 😂😂😂😂. It always make me laugh whenever I heard that. Of course, I am lucky because my guy doesn't think that white skin girl is more beautiful than brown skin girl. Doesn't like most of the local guys who think that white skin is the most beautiful ones. Not all of them ya, but most of them 🙈.

Have you heard anyone told you 'duh you are so dark now, what did you do? you should take care of your skin, don't make it too dark otherwise no guy will look at you', have you? or something like 'duh look how dark you are now! you have to use this whitening cream, it works for me!', have you?

I don't blame people who prefer white skin than tanned ones, what I dislike is when they said that white skin girls (or maybe guys also) are the most beautiful ones and insult the brown (or black) skin people. People have different preference, but this is doesn't make sense really. Of course, I don't care about what they said, but some people get offended easily by hearing smth like that. Who knows someone might feels pressure in having dark skin because her husband or family (maybe) doesn't like it. And by you saying something like that, like pouring salt in a wound ckckkck.

I don't hate white-skin-people. The positive side of having tanned skin is not easily getting sunburn like my husband always has 😎. But I hate people who think that they are the most beautiful ones just because they have white skin. Huh Kampungan!

Another body-shaming usually happen to pregnant women or new mothers. Where they just recover from bearing a new life with so many uncomfortable feeling here and there, getting so sensitive and swollen here and there, risking their lives to bring a new life, and then you with your poison mouth says something like 'OMG How fat you are now?? Look at you! why you are still fat after delivering your baby? You are getting that fat but your baby is that small?? How come? Look at me, I am back to my original size after delivering my baby. I don't even swollen too much like you do' F*ck you! I haven't experience pregnancy yet but those poison comments are ridiculous. Most of all, it is coming from women who experienced pregnancy before. Technically, they knew how it feels.

I don't see people from their bodies. Not important. And I have no benefit by doing that body shaming to others. What's the point? Like Javanese would say "perawakane bedo-bedo". Someone can't gain any weight even though she eats so much, and somebody else gains too easily by eating a spoon of ice cream.

Emang kita sesempurna apa sampai bisa mencacat tubuh orang lain? Are you still body shaming other people?

PS : Pregnant women are always beautiful for me no matter how their body shapes are

Comments

  1. as a matter of fact, being darker is better
    lah mbak Agnez Mo iku entek pirang yuto
    wkwkw

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita wis uasliiii peteng e ora kate tanning2an beryuto yuto kwkkwwk

      Delete
  2. Jaman sak iki jek mikir kulit putih koyok bule, helloo

    ReplyDelete
    Replies
    1. kancaku bolak balik suntik putih wkwkwkkw tp yo panggah wong pigmen e bedo :O

      Delete

Post a Comment

Share your thoughts with me here

Popular posts from this blog

Ujian hari senin

Kejadian ini terjadi tepat senin minggu lalu. Baru kali itu aku merasa 'WOW.. ini senin yeay'. Karena biasanya 'haduhh udah senen lagi'. Kebayang kan kalo seneng begitu dihari senen menyambut pagi dan hari itu rasanya langka banget. Otomatis pengennya hari itu berlangsung indah. Jam setengah 9 pagi, seperti biasa ke pantry ambil minum bareng sama temen sebangku. Dia bikin teh, aku nyuci botol sekalian ngisi dong. Seperti biasa juga, kadang aku males sih nyuci botol dengan ritual lengkapnya, akhirnya cuman bilas pake air panas. Ya mungkin nggak sampe 50 ml juga. Dikit banget deh. Temen juga selalu bersihin gitu gelasnya pake air panas. Pic source is here Eh lakok lakok... si bapak pantry yang serem itu tiba-tiba bilang 'Gak bisa ya gak nyuci botol pake air panas? Tiap sore itu banyak komplain gara-gara airnya abis'. Yakaliii air abis tinggal isi aja, ibu yang dulu aja nggak pernah ada komplain. Ya aku bilang lah ini cuman dikit, lagian yang ngelakuin ini

Jumat ceria

Hari ini memang bukan hari jumat, tapi cuman mau bilang aja sih kalo hari yang paling aku tunggu-tunggu itu hari jumat. Why?   Karena jumat itu selalu ceria, kalopun ada meeting besar pasti di hari jumat dan banyak cemilan, orang-orang pada berangkat sholat jumat, yang nasrani juga mengikuti misa di kantor, bisa pake baju bebas dan bebas berekspresi sepuas-puasnya, dan..... bisa video call sepuasnyaaaaaa kapanpun karena dia libur kerja 😍😍 gambarnya lucu 😁  taken from internet

Soal ujian TOPIK vs EPS TOPIK

Setelah membahas perbedaan TOPIK dan EPS TOPIK , kali ini saya akan menulis materi tentang apa saja yg diujikan *agak sedikit detail ya*. Pengalaman mengikuti dan 'membimbing' untuk kedua ujian tersebut, jadi sedikit banyak mengetahui detail soal yg diujikan. Dimulai dari EPS TOPIK. Jika anda adalah warga yg ingin menjadi TKI/TKW di Korea, lulus ujian ini adalah wajib hukumnya. Kebanyakan dari mereka ingin cara singkat karena ingin segera berangkat sehingga menggunakan cara ilegal. Bahkan ada yg lulus tanpa ujian. Bisa saja, tapi di Korea dia mlongo. Untuk soal EPS TOPIK, soal-soal yg keluar adalah materi tentang perpabrikan dan perusahaan semacem palu, obeng, cangkul, cara memupuk, cara memerah susu sapi, cara mengurus asuransi, cara melaporkan majikan yg nggak bener, cara membaca slip gaji, sampai soal kecelakaan kerja. Intinya tentang bagaimana mengetahui hak dan kewajiban bekerja di Korea termasuk printilan yang berhubungan dengan pekerjaan. Karena yang melalui jalur ini